Blogg

konferenspaket i Uddevalla & sen vargar =)


skrivet den 01 dec av Jasmine, klockan:23:51

 Ser fram mot helgen, ska iväg på konferens i Uddevalla av alla underliga ställen (något sorts konferenspaket som min arbetsgivare lyckats hitta). Kommer bli en hel del intressanta föreläsningar och jag hoppas verkligen att vi får med oss en del nytänk och annat intressant hem. Sen bär det av till för en natt på hotell i gamla stan i Stockholm.

Ska bli mysigt, därefter kommer höjdpunkten.Iväg och besöka vargar i inhägnad!!!
Ser verkligen fram mot detta, jag vet inte riktigt varför men jag tycker vargen är ett så otroligt fascinerande djur, får nästan rysningar av att stå och titta på dom.
 Det är något väldigt gammalt och ursprungligt med just vargar, hoppas verkligen att vi får fortsätta ha dom kvar även som vilda djur. Vore en stor förlust för oss att förlora dom, kan inte riktigt förstå vad som egentligen är problemet för en del.
Det är väl för tusan bara att se till att inhägna sina djur, hålla sina hundar under pli och acceptera faktum. Vi är inte det enda rovdjuret som har rätt att finnas till.
 
Det tråkiga är att tydligen så lider de svenska vargarna starkt av inavel vilket ställt till med mycket problem inom vargstammen.Nu har det dock tydligen beslutats om att vargar som inte är släkt med våra ska sättas ut för att öka den genetiska bredden.http://www.expressen.se/nyheter/1.2236654/vargar-pa-vag-att-importeras-till-sverige Hoppas dom får tillåtelse att sätta ut även lite vuxna vargar så detta hjälper vår egen vargstam. Kanske skulle bli mindre problem med varg också om de vore än friskare och mindre inavlade än vad de är idag.

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

dec
01

Hoppas bara att de även kan inhängna alla vägar med, då rovdjuren får fart på gräsätarna. Redan nu ser vi en ökning med påkörda djur, med resultat av döda och svårt skadade människor i rovdjurstäta områden, där Lo och Varg finnes.

stefan , klockan:23:51

dec
01

Tja, då får man väl köra därefter svårare än så är det inte. Dåligt väglag, halt etc anpassa körningen

Jasmine , klockan:23:51

Comments are closed