Blogg

Sitter och har tråkigt på ett litet hotell i Göteborg just nu, väntar på min väninna som väl förhoppningsvis snart ska sluta jobba så vi kans sticka iväg och shoppa lite inför kommande resa.

Bara några veckor kvar innan vi styr kosan mot Thailand och värmen, det ska bli något så helt fantastiskt skönt. I hela 3 härliga veckor ska vi vara där. Men eftersom det är gråslaskig vinter här nere i södra delarna av landet så känna det som att vi behöver fylla på vårt klädförråd lite så att det passar sommaren vi ska till.

 

Sen ikväll blir det till att flyga hem till norr igen (eller ja egentligen blir det en övernattning i Stockholm också innan jag kommer hem)  i väntan på att dra mot varmare bredgrader.

 

Men en sak som jag finner nästan lite irriterande, nu har det blivit jätteuppblåst att det finns farliga brännmaneter i Thailand. Är det verkligen en överraskning att det finns farliga djur i dylika länder, att tre personer har dörr är ju jättetragiskt men är det verkligen så mycket med tanke på hur extremt många turister som åker dit varje år?
Får man information om var de här maneterna finns och hur de ser ut så får man väl iaktta vissa försiktigheter själv, som jag förstått det så finns de dessutom ganska så nära själva utan och borde ju då vara möjliga att upptäcka.

 

I tidningen har de slått upp stort om detta och att resebolagen borde informera mer om det http://www.expressen.se/resor/1.2222477/forskare-bolagen-bor-varna-for-maneter

Men hallå det gör dom ju redan om man behagar att faktiskt läsa i deras infobroschyrer. Problemet är väl att många inte bryr sig om det på samma sätt som väldigt få bryr sig om att lyssna på säkerhetsföreskrifterna vid tex flyg ell båt. Men som vuxen människa kanske man har ett litet ansvar i att själv vara uppmärksam och lyssna.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed